Sajam Turizma u Bratislavi / ITF SLOVAKIATOUR

Turistička organizacija opštine Bački Petrovac je učestvovala na 21. međunarodnom sajmu turizma ITF SLOVAKIATOUR, koji je održan u periodu od 29. 1.-1. 2. 2015. u Bratislavi. ITF Slovakiatour je najveći sajam turizma u Slovačkoj i spada među najznačajnije u srednjoj Evropi. Više od 75.000 posetilaca je imalo mogućnost da zaviri u svet egzotičnih krajeva, upozna kulturu i tradiciju evropskih zemalja kao i lepote Slovačke.

Na međunarodnom sajmu turizma svoju turističku ponudu je prezentovala i Turistička organizacija Vojvodine. Multikulturalnost, bogatu kulturu i tradiciiju zajednički su prestavile turističke organizacije Vojvodine, Bačkog Petrovca, Kovačice i Sente, Novog Sada kao i Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka.

Turistička ponuda opštine Bački Petrovac, kulturno nasleđe, tradicija i gastrospecialiteti, manifestacije i atrakcije poput aquaparka i adrenalin parka privukli su veliki broj posetilaca. Predstavljanje na sajmu turizma u Bratislavi je bilo veoma uspešno a prve turiste očekujemo već za Dane Petrovca i Slovačke Narodne Svečanosti. Manifestacije su i ove godine privukle veliki broj zainteresovanih posetilaca. Osim turista, imamo najavljene i grupe koje su zainteresovane za takmičenje u pravljenju kulena za vreme Dana Petrovca, čime bi ova manifestacija poprimila međunarodni karakter, kao i muzičara koji su zainteresovani za učestvovanje u programu SNS.
Facebook