Pozivamo Vas na Međunarodni festival kobasica „Klobásafest 2025“ koji će se održati u Bačkom Petrovcu, 8. i 9. februara 2025. godine. Možete doći kao član takmičarskog tima, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac. Dođite na žurku, pevajte i igrajte u ritmu dobre muzike, probajte petrovačke specijalitete, različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.
Zainteresovani za takmičenje u pravljenju i prženju kobasica mogu se javiti u zgradi Mesne zajednice Bački Petrovac lično ili na tel. 021 2280 032. Obrazac Prijava možete preuzeti sa sajta www.petrovec.org.rs/klobasafest. Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac na broj 021 2280 478.
Program za 8. februar – takmičarski dan
09.30 Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova
10.00 Nastup muzičke grupe Domino
11.00 Svečano otvaranje Međunarodnog festival kobasica „Klobásafest 2025“
11.30 Tombola – jeftini tiket a vredni dobitak
12.00 Preuzimanje uzoraka prženih kobasica od takmičarskih timova
12.30 Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom
13.30 Javno uručivanje glavnih dobitaka na tomboli
14.30 Iznenađenje – nastup poznatog pevača
15.30 Dodeljivanje diploma i nagrada
18.00 Završetak programa
Takmičenje u izradi svežih kobasica
Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana.
Kotizaciju u iznosu 12 000 dinara, možete platiti od 15. novembra do 31. decembra 2024. godine.
Kotizaciju u iznosu 15 000 dinara, možete platiti od 1. januara do 31. januara 2025. godine.
U ceni kotizacije je uračunato:
− mleveno svinjsko meso za proizvodnju kobasica 10 kg, plastična posuda za mešanje mesa (1x),
− usoljena i oprana tanka svinjska creva (15 m),
− higijenske rukavice (4×2), sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (2 vekne),
− kecelje sa logom „Klobásafest 2025“ (4x) i kalendar za 2025. godinu (4x),
− kese sa logom takmičarskog tima za uzorke kobasice (2x), tepsiju za prženje uzorka kobasice,
− uslužno prženje proizvedenih kobasica (do 2 kg za svaki tim) na roštilju organizatora
Takmičarski tim donosi:
− so, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice,
− mašinu za punjenje kobasica, posudu za pranje creva,
− tepsiju za prženje kobasice,
− vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima,
− folklornu nošnju ili uniformu za promociju tima, predmete za dekoraciju stola
Takmičarski tim predaje organizatoru:
− uzorak pržene kobasice za ocenjivanje (cca 0,5kg), u tepsiji koju dobije od organizatora,
− uzorak sveže kobasice u kesi sa logom tima za tombolu (cca 2x1kg).
Deo proizvedenih kobasica (do 2kg) možete ispržiti na uslužnom roštilju organizatora ili sve na sopstvenom roštilju ili kao sveže odneti kući.
Takmičenje u prženju čvaraka
Takmičarski tim je sastavljen od 3 člana. Kotizacija za tim je 12000 dinara i treba je platiti do 29. 1. 2025.g. Broj takmičarskih timova je ograničen (10).
U ceni kotizacije je uračunato: svinjska masnoća narezana za čvarke 40 kg, sto i prostor pod suncobranom, higijenske rukavice (3×2), kecelje sa logom Klobasafest 2025 (3x), rezan hleb (2x), plastična posuda sa logom tima (2×0,5kg) za uzorke čvaraka, koje takmičarski tim predaje organizatoru, diploma sa ocenom kvaliteta prženih čvaraka za sve takmičarske timove.
Takmičarski tim donosi:
Kotao za prženje čvaraka / posude za odlaganje vrele masti / gasnu instalaciju za grejanje kotla / posude za odlaganje čvaraka / folklornu nošnju ili uniformu za promociju tima.
Organizacioni odbor